.

Day 04 - Your views on religion.

Kategori: Allmänt

Ååååh.. hade skrivt ett himla långt och faktiskt bra inlägg om min syn på religon, ett inlägg som tog en himla tid för mig att formulera rätt. Så tjorvar blogg.se och all text... Försvinner, pang bom borta. Kul. NÅJA. Ni får ursäkta om det här inlägget blir grötigt ochsvårläst, men jag har lite bråttom och hinner inte formulera och tänka igenom saker lika noga som jag gjorde med det första
 
Min syn på religion då..  För det allra första så tycker jag att det är jätteviktigt att man inte blandar ihop RELIGION och ETNISK BAKGRUNG. Bara för att jag är svensk betyder det inte att jag är kristen, och bara för att hen är från irak så betyder det inte att den är muslim. Det stämmer kanske, men det är inget man ska ta för givet.
 
Och för det andra så ser jag religion som något personligt och något man ska ha respekt för. (okej, så länge det itne är sjuka sekter med sexuellt utnyttjande på barn osv, vilken frisk människa tycker sånt är okej liksom.. )
 
Jag personligen är ateist, men jag tycker att religion och sekter är väldigt intressant och det är något jag ständigt vill lära mig mer om. Om jag har tillfälle för det så brukar jag till exempel läsa bibeln, inte för att JAG tror på det som står, utan för att jag vill skaffa mig mer förståelse till varför dom troende tror på det, För att se det som fakta samt för att bygga min egna tolkning och uppfattning.
 
Något som jag tror är viktigt när man pratar om religion är förståelse. En sak som religösa människor brukar uppskatta med mig är att jag vågar fråga, och jag vågar prata om det. Jag tror att många är rädda för att bli "påhoppade" så fort dom visar intresse av att lära sig.
 
Så länge folk kan förklara sin tro, vad dom tror och står för och varför så ser jag inget fel i det. Jag kan absolut förstå varför Jehovas vittnen väljer döden framför att ta emot någon annans blod, och jag kan absolut förstå varför muslimska kvinnor bär slöja.
 
Något jag däremot inte köper det är dom som bara påstår sig tro men inte kan förklara varför. Tex. muslimer som inte vet varför dom inte äter fläsk-kött, utan bara svarar "för att så är det". Frågan kvarstår: VARFÖR äter du inte fläsk? om ni förstår vad jag menar.
 
Jag tycker att antingen så är man troende eller så är man inte det. Det finns inget mellanting.
 
Något som jag är emot är hur folk missbrukar kyrkan och korset. Kyrkan är en plats för kristna, låt dom ha den för sig själva. Jag tycker att det är rent ut sagt fult gjort att gifta sig i kyrkan om man inte är troende, och korset är en symbol för kristendomen, inte ett fränt tryck på ett linne eller moderna örhängen.
 
:)
 
 
 
 

Bästa träningslåten!

Kategori: Min träning

 
Den här låten , på högsta volym är som balsam för örona under konditionsträning.

!

Kategori: Allmänt

Så jag alltså.. haha

shake the bacon

Kategori: Min träning

jag och Emil har gått wild and crazy på gymgrossisten.se, niiice! paketet kom i fredags men jag har inte hunnit testa det så noga än.
 
Min beställning bestod av Whey 80 och ripped pro piller, shakern fick jag gratis eftersom vi beställde för en rätt hög summa. tänkte köpa en likadan i rött först men sen såg jag att jag kunde få en rosa gratis och då vann snålheten, fast jag ångrar mig lite nu i efterhand, HATAR rosa! Nååååja, nu har jag anledning till att slita ut den.. :)
 
 
iaf, lite om mina grejer;
(kopierat från deras hemsida såklart, hehe)
 
Whey-80 - 100% vassleprotein av mycket hög kvalitet! 

Whey-80® från Star Nutrition är ett högvärdigt proteintillskott med god smak och löslighet. Produkten består av 100% ultrafiltrerat och instantiserat vassleproteinkoncentrat och är det ultimata tillskottet för dig som idrottar.  Whey-80® påskyndar muskeluppbyggnad och återhämtning och ger snabbt märkbara resultat!
  • Påskyndar muskeluppbyggnad.
  • Förbättrar återhämtningen.
  • Grym smak och löslighet.
  • Norra Europas mest sålda protein!
Protein är uppbyggt av aminosyror som svarar för den viktiga uppgiften att bygga upp musklerna och stödja muskelåterhämtningen. För att hindra muskelnedbrytning bör man få i sig högvärdigt protein ungefär var tredje timma. Protein finns t.ex. i animaliska livsmedel, soja och i proteinpulver.
 
*
 
Blablabla :)Det låter ju bbra iaf, och om det är det återstår att se men den är ju väldigt populär så den kan ju inte vara helt värdelös. Har inte smakat den än, dock är jag jättenervös över hurvida jag kommer få i mig shakarna, mina smaklökar är så jääävla kräsna, om det är något som dom inte tycker smakar bra så är det ut igen ögona böj. Har köpt frysta hallon som jag ska blanda ner, så kanske det går lite lättare.
 
Sen det andra jag beställde;
 
Ripped Pro

En fettförbrännare med uppiggande och termogena ämnen + B-vitaminer och krom. En kombination som hjälper dig komma i form!

Ripped Pro innehåller en kombination av örter, heta kryddor (chillipeppar, kanel och ingefära), uppiggande koffein, B-vitaminer samt en hög halt krom. Formulan stimulerar ämnesomsättningen på flera olika sätt.

Rekommenderad daglig dos: 1-2 kapslar/dag före måltid.

*

I två dagar har jag tagit en kapsel per dag, och jag säger bara en sak om mitt första intryck; Aj aj. Halsbränna delux! jag läste lite slarvigt och missade att den skulle tas i samband med måltid, så jag svalde bara ner den med lite vatten och drog ut på äventyr. Big mistake. Haha var nära på att ringa efter ambulans där ett tag. Men man lär sig av allt, och idag så tog jag den samtidigt som jag åt frukost och då var det inga problem.
 
Är mycket förväntansfull för att se om dom är användbara och håller vad dom lovar. Nu längtar jag mest till att emil ska börja gymma på mitt gym så att han kan lära mig hur man tränar olika muskelgrupper på rätt sätt, känner mig rätt lost när det kommer till styrketräning.
 
I övrigt ; konditionsträningen går fortfarande bara bättre och bättre, me like!

Day 03 - Your views on drugs and alcohol.

Kategori: Allmänt

Min syn på droger är kort sagt: knark är bajs. Jag avskyr droger och tar avstånd från alla som sysslar med sånt. Mina principer är att knark endast, absolut endast för med sig dåliga saker och det är något man ska passa sig jävligt noga för.
 
jag förstår att det skriker dubbelmoral om mig, men min syn på alkohol är inte alls i nivå med synen på droger. Jag tycker att det är helt okej att dricka alkohol, så länge man inte blir en jävla douchebag och beter sig som ett svin. Det är INTE okej att använa alkoholen som ursäkt för snedsteg och griseri.
 
Däremot så tycker jag att man ska dricka med måtta och inte jämt söka anledningar till att dricka. Alkohol är precis som droger skadligt för kroppen, och man ska vara snäll mot sin kropp.
 
Det värsta jag vet när det gäller alkohol, det är inte dom som super sig redlösa varje helg, utan det är vardagsalkoholisterna som alltid sitter hemma i sin ensamhet och pimplar i sig öl/cider what ever. Snälla, ta tag i era liv, ni är värda så mycket mer än att sitta och supa i er ensamhet. Slösa inte bort era liv på att må dåligt!
 
För några år sedan hade jag några riktiga alkismånader. Jag var ledsen, jag var olyckligt kär i mitt ex och allt kändes bara skit, ingen verkade förstå mig. jag drack för första gången alkohol sommaren 2009, på PDOL. Jag minns att jag blev förvånad, för jag var full och... Glad? Vilken grej. Att vara berusad blev min flykt från vardagen, jag söp bort mina sorger för att orka, och det funkade. Som tur var så gick jag gymnasiet då, andra året och då kan man inte supa skallen av sig varje dag.
 
Idag är jag så mycket starkare, ingen kan blåsa omkull mig nu.
17 bast på samtliga bilder. Fan, det enda jag behövde var förståelse.
 

Day 02 - Where you’d like to be in 10 years.

Kategori: Allmänt

Jag formar om frågan lite: vars jag TROR att jag är om 10 år.
 
Om tio år är jag gammal, 30 år. Förhoppningsvis har jag utbildat mig till något och har ett jobb där jag kämpar för andras rättigheter. Kanske jobbar jag på rädda barnen eller inom röda korset, eller så är jag kanske ute på krisdrabbade områden, kanske som brandman. Jag hoppas iaf att vid denna tid att mitt liv går ut på att göra andras liv bättre.
 
Jag hoppas att jag vid 30 år är frisk och lycklig, även att min familj är det och att inget traumatiskt händer under tiden. Jag hoppas att jag njuter av livet och har en stark personlighet.
 
Jag hoppas att jag har barn vid den här åldern och att jag är lyckligt kär och att jag och min bättre hälft bor i ett stort, fult kråkslott med massor av torn och knasiga vinklar.
 
Kanske, kanske kommer jag inte hinna få några egna barn, eftersom vi har livmoderhalscancer i släkten.
 
Eller så får jag kanske tvillingar, eftersom även det finns i släkten.
 
Kanske bor jag inte kvar i sverige, och kanske är jag en flyttfågel som inte har något riktigt hem. Men om jag gissar så tror jag att jag bor i södra sverige, i mina drömmars stad. Vilken det är , det återstår att se.
 
Egentligen så spelar det inte så stor roll vars jag hamnar, så länge jag har min familj och dom jag genuint älskar nära mig.
 
Fast å andra sidan så är jag en ensamvarg, så vad som helst kan egentligen hända.
 
Och om jag känner min magkänsla rätt så kommer jag nog inte bli så mycket äldre heller, eftersom jag länge har känt på mig att jag kommer dö ung. Jag kan ha helt fel, och jag hoppas att jag har helt fel, men en magkänsla är alltid en magkänlsa
 
Ungefär så tror jag att mitt liv ser ut om 10 år
 
Liten Becca, som ska ut på sitt första uppträdande inom cheerdance

bort med oskulderna

Kategori: Allmänt

Idag har jag förlorat hela TVÅ oskulder, snart tre till och med!!
 
För det första så hade jag min första körlektion idag, och det var alltså första gången som jag körde bil. lektionen gick skitbra! Tycker att det inte alls är så svårt som jag trodde att köra bil och min körlärare har en förmåga att lära ut som skänkt från ovan, känns jättebra att köra med han.
 
Sen, oskuld nummer två är att jag har varit på mitt livs första zumbapass. Det var super-roligt men ganska svårt faktiskt, men ge mig några fler pass så sitter det nog! Som tur är så har jag dansat i många år, men jag har också haft många års uppehåll men lite satt iaf kvar. :)
 
Oskuld nummer tre är att Emil håller på att installera sims 2 åt mig. Det pirrar i hela kroppen typ, älskar sims ett! tidigare när jag bodde hemma så försökte jag installera sims 1 på min stenåldersdator men den kraschade, poff sa det.. Hehe. Tidigare , för några år sedan när jag spelade sims 1 så brukade jag göra gubbar som föreställde folk jag inte gillade, sen såg jag till att dom dog. Mogen flicka_92 ;)
 
 
Idag har varit en jävligt bra dag! imorgon blir det jobb i fiskdisken, det är skaldjursfest där så passa på att köp skaldjur från mig vettja! Sen så säljer dom förstklassig löjrom, med samma leverantör som kungahuset har, inte illa va? 1300 kr/kg kostar det :):) //mvh smygreklam

Den perfekta vinröda klänningen

Kategori: Allmänt

Min jakt efter den perfekta svarta vardagsklänningen fortsätter. Igår tog jag hjälp av Hanna på en snabbvisit i smedjan. Någon svart klänning som faller mig i smaken verkar inte existera, däremot hittade jag två andra, en grå på lindex (som jag inte köpte) och en vinröd på vila (som jag köpte)
 
Den är typ finast i världen, jag älskar den! Den sitter som ett smäck på min kropp. jag gillar att den inte är särskilt urringad framtill utan istället är det på ryggen, så snyggt! Här har ni verkligen en typisk "RebeccaKlänning". Däremot så är jag lite tveksam till om jag ska behålla den eller inte... Dels så  sitter den konstigt på mina axlar (förvånad? nej) (ni kanske ser att den "hänger" lite där? och dels så vet jag inte hur den kommer sitta på mig om några månader, pga. min träning. Kanske blir jag större än vad jag är i dag , eller så kanske jag blir mindre? Det vet jag inte, men jag har beställt hem proteinpulver OCH fettförbrännande piller haha , så vi får se vad resultatet blir ;)
 
Iaf, den kommer somsagt från vila och kostade mig 399 kr.

Day 01 - Your current relationship, if single discuss how single life is.

Kategori: Allmänt

Min pojkvän heter Emil och är snart 19 år. Vi har varit tillsammans i drygt 2,5 år. Många tjejer kan inte tänka sig att vara tillsammans med yngre, men jag tycker bara att dom är dumma i huvudet eftersom det verkligen, om något är att dömma ut en person före man känner den.
 
Hur som helst. Egentligen är hela vårt förhållande ganska konstigt eftersom vi är så väldigtväldigt lika varandra men samtidigt så himla olika. För det mesta så tycker vi tvärs emot varandra, vi är ungefär lika lika som blåbär och banan. Han vill bo i lägenhet resten av sitt liv, medans jag absolut ska bo i hus i framtiden. Han är en hemmagris som typ aldrig vill flytta hemifrån (hehe) medans jag knappt har något fast hem. alltså hem HEM. Han är lugn och jag är dampig. Jag dras till äventyr medans han håller sig till tryggheten. Jag är frispråkig och är inte rädd för att stå upp för mina åsikter medans han knappt vet vad han står för. Han är försiktig av sg medans ag är en "KÖR BAA KÖR!!!" person.
 
Vårt förhållande är ganska knepigt och det har haft sina svackor,  men jag antar att allt bra väger tyngre än det jobbiga.
 
det allra bästa med vårt förhållande är tilliten. Emil har aldrig gett mig någon anledning till att känna svartsjuka mot honom och han försöker inte hålla mig i ett koppel. Han skulle aldrig hindra mig från att göra saker på tu man hand, umgås med killkompisar, sova med killkompisar, gå ut på krogen utan han. BO med killkompisar. För han vet att han inte har något att oroa sig för, och det är så himla skönt med han, att han inte tar ut saker i förväg. Han låter mig vara en egen person, med egna åsikter. Vi är liksom inte ihopväxta. Han skulle aldrig få för sig att lägga sig i hur jag klär mig eller hur jag beter mig.
 
en annan sak som är himla fint med han är att han är otroligt omtyckt av min familj, något som är jätteviktigt för mig. Min mamma är helt övertygad om att det är honom jag kommer gifta mig med en dag och att det är han som kommer vara pappan till hennes barnbarn. Min yngsta lillasyster kallar honom för storebror och han och min mellersta syster kramar alltid om varandra när dom träffas. Det värmer enromt mycket för mig. Emil är tveklöst den snällaste personen jag känner!
 
Och oavsett om jag av naturen är en pessimist och har svårt att tro på "evig kärlek" "föralltid" osv, medans han inte gillar att planera saker hundra år i förväg. så kort sagt tar vi dagen som den kommer. Om det mot förmodan skulle ta slut mellan oss inom en snar framtid så vet jag att det har vart den bästa tiden i våra liv och att vi kommer minnas vårt förhållande med glädje och skratt. Det är en ren slump att vi över huvudtaget känner varandra så jag antar att slumpen får avgöra resten också.
 
Jag älskar Emil mer än ord kan beskriva. Han är min bästa vän, mitt skratt. Han är axel jag kan gråta mot när allt är jobbigt. Han är min fallskärm när livet rasar. Han skulle aldrig såra mig medvetet och han är väldigt mån om mitt välmående. Han är finast i världen ♥
 

SH'BAM

Kategori: Min träning

idag har jag för fösta gången testat på en gruppaktivitet på mitt gym, närmare bestämt SH'BAM. Så jävla kul!!!
 
Sh'bam är då dansinspirerad träning där varje pass är 45 minuter. Inga förkunskaper behövs och det spelar ingen roll om man dansar som en jävla struts, det viktigaste är att man har roligt. Stegena är inte särskilt svåra heller. Och roligt var det! Känner att jag kommer hänga med på dom passen ofta :) 
 
Jag förlorade min sh'bam oskuld med Malin. För mig var det skönt att ha med mig någon jag känner sen tidigare, någon som jag kunde skratta åt alla fel jag gjorde med och peppa varandra.
 
Jag rekomenderar ALLA som bor i Luleå att skaffa gymkort på fitness 24seven, trivs så himla bra där!
 
NU ska jag plugga körkortsteori, imorgon har jag min allra första körlektion så passa er jävligt noga ;)
 
 
 
 

om lillis kan så kan jag också!! :)

Kategori: Allmänt

Day 01 - Your current relationship, if single discuss how single life is.

Day 02 - Where you’d like to be in 10 years.

Day 03 - Your views on drugs and alcohol.

Day 04 - Your views on religion.

Day 05 - A time you thought about ending your own life.

Day 06 - Write 30 interesting facts about yourself.

Day 07 - Your zodiac sign and if you think it fits your personality.

Day 08 - A moment you felt the most satisfied with your life.

Day 09 - How you hope your future will be like.

Day 10 - Discuss your first love and first kiss.

Day 11 - Put your ipod on shuffle and write 10 songs that pop up.

Day 12 - Bullet your whole day.

Day 13 - Somewhere you’d like to move or visit.

Day 14 - Your earliest memory.

Day 15 - Your favourite tumblrs.

Day 16 - Your views on mainstream music.

Day 17 - Your highs and lows of this past year.

Day 18 - Your beliefs.

Day 19 - Disrespecting your parents.

Day 20 - How important you think education is.

Day 21 - One of your favorite shows.

Day 22 - How have you changed in the past 2 years?

Day 23 - Give pictures of 5 guys who are famous who you find attractive.

Day 24 - Your favorite movie and what it’s about.

Day 25 - Someone who fascinates you and why.

Day 26 - What kind of person attracts you.

Day 27 - A problem that you have had.

Day 28 - Something that you miss.

Day 29 - Goals for the next 30 days.

Day 30 - Your highs and lows of this month

Alltså dethär med hockey

Kategori: Allmänt

Idag har jag och grabbarna grus varit på hockey, Luleå mötte nått tyskt lag, är inte så duktig på namn (läs:jag bryr mig inte ett piss)
 
Alltså.. det här med hockey. Jag har nog blivit för gammal för det. Tidigare så var det en ENORM del av mitt liv att hänga på luleås hemmamatcher, när jag "jobbade" där. Jag njöt av varje match, av att känna mig viktig. kundkontakten, känslan av att stå på isen och köra introt. Sjunga med i nationalsången ute på isen. Hålla i flaggan under nationalsången. Räkna kassan, alla fina medarbetare. Det var bäst! Jag tror inte att folk någonsin kommer förstå hur mycket hjärta, själ och tid jag ägnade åt att allt skulle funka. Jag har vuxit så mycket som person genom att vara där och jag har lärt känna fantastiska människor som har lett till fortsatt vänskap. Har haft så himla bra år i dendär arenan. För att inte tala om att jag gjorde allt detta tillsammans med min bästa vän. 
 
Nu känns det bara bitterljuvt att vara på matcherna, som åskådare. Anledningen till varför jag slutade var många och tjorviga, blandade med lögner och skitkast och då är det inte kul längre,men jag är övertygad över att tjejorna sköter allt galant, för dom är duktiga, det vet jag!
 
Och jag är inte alls bitter över att dom tog bort vårt intro, tro mig, det är mycket bättre nu och ärligt talat så skäms jag lite när jag ser klipp med oss på youtube. Vi kunde så mycket mer!
 
Men jag är däremot jävligt kritisk till att dom har tagit bort nationalsången pga Cmore, fyfan vad tråkigt introt är utan den, skämmes!
 
Att gå på matcherna nu. Nej, det är inte samma sak, inte ens i närheten. Jag saknar att strosa runt, känna ordningsvakterna, småsurra med viktiga människor, vara en del av det. Jag passar inte in i publiken. Jag tänkte på det idag, att det är inte matchen jag kollar på, utan det som händer runtom. Precis som i gamla dar. Jag försöker fokusera på matchen, jag kan sitta och stirra och följa efter en spelare för att flera sekunder senare inse att det inte ens är han som har pucken, haha.
 
Och att stå med hemmaklacken, jag slutar aldrig skämmas. Vuxna människor som skriker hora och kallar andra för inavel, VÄX UPP. Vill bara sjunka ur jorden. (om nu nån galen luleåfans läser detta, lugn, jag ska aldrig mer sätta min fot där, lovar)
 
Idag stod jag första perioden på stå, sen under pausen mot andra så smet jag iväg till kjelle, som satt alldeles bredvid tyskarnas suppotrar. Jag har ingen aning om vad allt betydde som dom skrek, för jag kan inte tyska. dom skrek säkert också dumma saker (för det är väl de man gör i hockeyvärlden) (TÖÖÖÖÖNTAR) Men JÄVLAR vilken glädje och utstrålning dom hade! Luleåfans har så mycket att lära sig av dom! Tänk, er , det var fest på deras läktare, dom skrattade, var glada, sjöng, dansade. Och dom hejade så det stod härliga till. Jag kollade knappt på matchen, satt mest och kollade på dom. Vilken upplevelse att se dom, är så glad över de!
 
Nej jag vet inte, jag är nog inte någon hockeytjej trots allt.
 
 
 
 
 

Jag har en fucking vulkan på pannan...

Kategori: Allmänt

Det där anti-finn medlet från clearasil som jag köpte på coop var inte alls bra, tror seriöst att det innehåller fortfinnförökande medel!
 
Okej, såhär är det, jag har aldrig finnar. Aldrig=max 6 gånger per år. Max.och jag har alltid  varit jättetaskig mot min hy. Eller rättare sagt, aldrig brytt mig om den. Är på tok för lat för att orka kladda med kletiga krämer, och inte har det behövts heller, den har skött sig själv (inser hur lyckligt lottad jag är)
 
men, nu har jag då börjat använda nå antifinnskit, och tror ni inte att det första som händer är att det ploppar upp en jävla tumär på pannan? haha ååååh.. jaja , den var rolig att klämma, alltid något ;)
 
 
 

på gymmet

Kategori: Min träning

har haft så himla mucket att göra så jag har inte varit här på hela veckan.

sist jag var här så satte jag ett nytt personbästa : jag sprang i 30 min utan att stanna eller sänka farten. inte så jättebra kanske men för att vara jag med min kondis så var det fantastiskt och jag var så stolt över mig själv.

det var då. jag trodde idag att jag hade tappat massor men jävlar vad fel jag hade! idag sprang (ja, SPRANG) jag 40 (!!!!!!!) min!!! dessutom så hade jag ökat tackten idag, från 8,5 till 8,8. inte så mycket alls men ändå, om ni bara visste vilken skillnad det gör för psyket. fyfan vad jag är bra! :) så himla kul att träna när man känner resultat!

nu sitter jag i omklädningsrummet och chillar, råkade tajma dåligt med bussen. snart ska jag till elisa och umgås med henne och några fler, ska bli himla trevligt!igår...

Kategori:

...jobbade jag extra på mitt gamla jobb, firredisken. superkul! älskar att jobba där :) det var såkallat laxrace, svinbillig lax med andra ord. gissa om jag luktade gott efteråt? haha höll typ på att drunkna (stavas det så? fullt ord!) i laxslem, mys!

eft

igår...

Kategori:

...jobbade jag extra på mitt gamla jobb, firredisken. superkul! älskar att jobba där :) det var såkallat laxrace, svinbillig lax med andra ord. gissa om jag luktade gott efteråt? haha höll typ på att drunkna (stavas det så? fullt ord!) i laxslem, mys!

eft

Are you brave enough to let me see you peacock?

Kategori: Allmänt

 

jag.orkar.inte

Kategori: Allmänt

Min tinnitus från helvetet får mig att vilja begå självmord, men det är jag för lat för.....
 
 
KÄRA BARN! Använd mössa, för fan. Tro mig, ni vill inte ha ett evigt sus, brus och tjut.  (fick min tinnitus i samband med öroninflammationer) Och, lyssna inte på för hög musik!  + att jag har slappa trumhinnor som gör att jag har dålig balans och alltid hör knäppljud. åååh så less. :(

att tolka konstiga drömmar

Kategori: Allmänt

Sedan några månader tillbaka så drömmer jag med jämna mellanrum att jag har lösa tänder/tappar tänder. Ibland bara en, ibland flera. Det är alltid framtänder. Nu har det gått såpass långt att jag bara måste kolla upp lite vad det kan betyda.
 
I somras, när jag hade haft mina första drömmar om tandlossning några nätter i rad så berättade jag om dom för en kollega jag jobbade med, en jättegullig tjej från Syrien. Hon blev lite lustig och frågade "vet du hur man tolkar sånna drömmar från min kultur?". Nej sa jag, det visste jag inte. Hon frågade om jag verkligen ville veta och det ville jag.
 
Hon sa, att om drömmarna handlar om att man har lös/lösa tänder, så kommer någon du känner att bli sjuk, och om man tappar dom så kommer någon att dö. Ju närmare framtänderna, desto närmare kontakt har man till personen i fråga.
 
Än så länge har inte någon tack och lov blivit sjuk eller dött, men drömmarna återkommer. Dom är aldrig den andra lik annat än själva händelsen; jag tappar en/flera tänder. Ni ska få höra om min senaste dröm, som var för några dagar sedan:
 
Drömmen har inte, vad jag kan komma ihåg någon direkt början. Men vi är i ett hus, jag och min... partner. Det framgick aldrig VEM min partner var, men jag tar för givet att det var Emil. Vem annars liksom? Iaf. Huset var som ett torp. låg avsides, stort rött med vita knutar samt övervåning. Det börjar med att jag klagar till någon (?) om att min nedre framtand är lös. Den lossnar och i samma veva upptäcker jag att det är översvämning i ett av rummen på övervåningen. Denna "någon" (som jag klagade till) säger; Det är på grund av spöket, det är spöket kalle som gör allt dethär. Du måste be honom att sluta, be honom bestämt att sluta!
 
Så jag ber spöket kalle SLUTA, samidigt som jag ber tusen inre böner att jag inte behöver se honom och att han inte ska skrämma mig. Det funkar, vattnet försvinner och min tand börjar växa ut igen.
 
I vårt sovrum så står två lik-kistor. En som en gammal tant ligger i (vill minnas att det var Emils gammelmormor) och en som vår döda son och hund ligger i (????) hunden är svart med vita partier. den gamla tanten ligger i vår förlovningskista(????)
 
På natten , när jag och Emil sover , så vaknar vi av att det knackar inifrån kistan med tanten. Emil går fram för att öppna den och kolla. Kistan har två lock; Ett vanligt och ett som ser ut som ett porträtt på henne innan hon dog. Innanför det ligger hon. Emil öppnar första locket, sen andra. För ser hon ut som vanligt, död alltså, sen förvrids hennes ansikte. och DÄR vaknar jag..känsla i drömmen: Rädsla. Jag har hela tiden spöket i åtanke och hoppashoppashoppas att han inte ska visa sig.
 
jag kan inte låta bli att undra, varför minns jag drömmen så väl? varför var den så konstig, vad kan den betyda? Betyder den ens något? Finns det någon koppling mellan tandlossningen, spöket och kistorna med lik i??
 
 
Som jag sa tidigare så tror man i vissa kulturer att tandlossning betyder sjuktdom eller död. frågar man däremor en drömtydare så svarar den förhoppningsvis att tandlossning symboliserar förändringar i ens liv, att man kommer lämna ett gammalt skede och gå in i ett nytt. Att ens undermedvetna har en koppling med det verkliga livet. ju mer dramatiskt det är = desto mer dramatisk blir den kommande förändringen. Reaktionen återspelgar hur men tacklar förändringen och vilka förväntningar man har på den.
 
Om jag ska se det från mitt perspektiv. Jag är livrädd för att någon i min närhet ska bli sjuk eller dö... vem är inte liksom.. Däremot, så har tandlossningen alltid varit nån framtand, vilket kanske kan tolka som att det är en själv som kommer drabbas. Tja.. Jag har alltid haft en inre känsla att jag inte kommer bli gammal men det är väl jävligt dåligt att prata högt om.

Å andra sidan så händer det saker i mitt liv just nu, situationer som jag inte är bekant vid. jag har inget fast boende, inget jobb och ingen utbildning. Jag vet inte vart jag bor om 6 månader, om det ens är i luleå.
Så det stämmer ju nästan in bättre, om man ska leka drömtolk :)
 

rastlös och ivrig på livet

Kategori: Min träning

Jag sitter och kikar lite på utbildningar och målet är väl att jag ska söka in till universitet.
 
Jag är en person som är smockfull av drömmar, det är liksom det jag är allra bäst på, att drömma. Men när det kommer till att göra drömmarna till verklighet, då är jag inte lika bra längre..
 
Jag blir tokig på mig själv, att inte veta. Att inte veta vad jag VILL utbilda mig till, vars jag VILL bo, vad jag VILL jobba med resten av mitt liv.
 
Jag känner att jag har en sån jävla drivkraft på att göra jävligt bra saker, me njag har någon slags mental spärr.
 
Vill jag verkligen det här? men jag ville ju nyss något helt annat? men, "det" då?
 
Nää, jag blir tokig, och jag sprängs snart. jag vill ha verkan och resultat NU. Jag önskar att jag var Ana Gina eller blondinbella, så himla fräna och drivna brudar som bara klättrar, klättrar och klätttrar. Jag är inte ute efter pengar, som i hög lön, flott boende eller en fet bil. för mig sitter inte respekten där. Respekt för mig är vad man åtsakommer och att andra har nytta av ens framgång (tex. ung cancer, dom är enorma i mina ögon)
 
var, var, VAR ska jag börja? och med VAD?
 
var VILL jag bo? vad VILL jag jobba med?
 
 
i övrigt så har jag äntligen börjat med körkortet, framsteg! känns himla bra.
 
En annan sak är att träningen bara gå bättre och bättre, så glad över det! Just nu kör jag stenhårt på kondition, enbart kondition. känner att jag vill ha en god grundkondition innan jag går vidare till styrketräning, så nu och några månader framöver är jag och löpbandet bff. Det är så himla kul med resultat. Det började med 20 minuter på löpbandet där 10 minuter var gå, och då var jag DÖD efter det. Nu kör jag utan problem 20-25 minuter (varierar lite). och det är ju egentligen inte bra det heller, but still, det är FRAMSTEG, och det är som att kasta bensin i eld, det får mig att brinna ännu mer, satsa hårdare och puscha mig till nya gränser.
 

matvaruaffärns största grupptrycksoffer

Kategori: Allmänt

Brukar ni också falla offer för halva priset varor?
 
Det är så typiskt, vilken påverkan halva priset lappar har på mig. Jag måste ha någon slags inbyggd radar som gör att jag dras till dom och vips- så har jag köpt allt möjligt skrot jag inte ens visste att jag behövde.
 
Som till exempel igår när jag och Emil var på coop, vi skulle bara handla frukt, yoghurt och chokladmjölk. Tror ni inte att det står flera kungvagnar i rad vid mejeriavdelningen, smockfulla med halva priset grejer? Jag hade lilltån i paradiset och gick wild and crazy, och det slutade med att detta fick följa med till kassan och senare hem:
 
 
till mig: sminkborttagningsvåtservetter (låååångt ord haha) och sminkborttagnings... eeh.. tvål?

och till Emil: clearasill grejer mot finnar och skit. 
 
alltså... Ja, Emil grejer var väl ok, bra att ha liksom. Men mina?! Jag använder ju inte ens smink! jaja,  om jag någon gång börjar göra det så antar jag att jag är redo. Vilket grupptrycksoffer jag är haha ååh!
 

Höjden av snålhet?

Kategori: Allmänt

DAGEN OUTFIT!

Kategori: Allmänt

(mer rättvis bild på brallorna)
 
hehe fashön!
 
Tröja: Emils gamla
Väska: Fjällräven kånken
Byxor: H&M
Gummistövlar: Zalando
Frisyr: sovpoffsen från igår natt.. ojoj!

.

Kategori: Allmänt

 

hur tänkte ni här egentligen H&M?

Kategori: Allmänt

kan.inte.ANDAS!!!

Kategori: Allmänt

jag dör, så lycklig jag är!!!! en liten guilty pleasures jag har är att jag är en
riktig sunetönt (nivet, sunes sommar, sunes jul?)
 
jag nördade nyss runt på youtube och trillade in på... håll i er!
TRAILERN TILL DEN NYA SUNEFILMEN SOM HAR BIOPREMIÄR I DECEMBER.
herregud, herreherreherregudgudgud, det ska bli så kul!!
 
 
 

var arga och förändra världen

Kategori: Allmänt

 
ägna snälla ni 9 minuter av ert liv åt att kika på denhär, riktigt bra!! har sett den typ 1000 gånger och blir alltid fylld av en himla drivkraft, en "ja JÄVLAR" känsla.
 

en kleptomans bekännelse

Kategori:

jag har precis kört en timmes svettit konditionspass på gymmet och är nu hemma hos mamma för att lämna en sak. ingen är hemma så jag passar på att tömma kylskåpet lite grann, och det ända nyttiga som finns är gurka...

så blir det alltid när jag kommer hit, jag äter alltid upp typ en halv gurka i ett nafs och låtsas som ingenting :)Pröva på dag som brandman

Kategori: Allmänt

Som jag tidigare har tjatat så mycket om så var jag i lördags på räddningstjänstens pröva på dag ute på brandövningsfältet. Och det var så roligt! herregud vilka upplevelser!!
 
Det var jag och sju andra tjejer som hade anmält sig. Vi samlades klockan nio på brandstationen för att tillsammans åka ut till brandövningsfältet och vara där hela dagen ( VI FICK ÅKA BRANDBIL DIT!!!! OCH JAG FICK SITTA FRAM!!! haha lycklig-unge_92)
 
Iaf, vi fick testa på och lära oss massor tillsammans med fyra brandmän. Både praktiskt och teoretiskt. 
 
Vi fick först och främst låna skyddskläder. Jacka, brallor, stövlar, handskar, rökdykarluva. och sen bar det ut på fältet. Bland annat så fick vi åka OCH testa styra... vad heter det? Skylift? nivet, såna där brandstegar? Testa släcka eld med olika brandsläckare.
 
vi fick även testa hur det var att bära syrgasmaskerna, först andas som vanligt och sen med syret. Sen bar det av in i en stängd brinnande container. I och med min klaustrofobi och rädsla för att brinna inne så var jag lite oroad över hur det skulle gå, men jag tänkte att äääh, det kommer ju knappast vara farligt, snarare en cool upplevelse. Och för att bli av med rädslor så ska man se dom i vitögat. Allt gick såklart jättebra och det var himla fränt att se hur en brand utvecklas. Ibland fick jag lite "jag kan inte andas" panik i kroppen men sen tog man ett djupt andetag och insåg att det kunde man visst det.
 
Det allra roligaste var när vi fick testa på hur man gör om det har skett en bilolycka. Krossa rutorna, klippa taket samt plocka bort dörrarna. Det var tunga verktyg, bortåt 30 kilo vägde dom, ni kan ju gissa om jag hade problemas, är ju inte direkt känd för att vara stark... men med lite jävlar annama så gick det tillslut.
 
Jag kan sammanfatta dagen med att den var riktigt rolig och lärorik. Det var verkligen ordagrant en PRÖVA PÅ dag. Om jag kommer satsa på brandmansyrket? JA, och nej. Jag ser det definitivt som ett alternativ men jag vet att det är en lång väg att vandra för att klara av kraven. Men jag har nu ett mål, som jag redan har börjat jobba på, och det är träningen. Jag har börjat satsa hårdare och mer motiverat på träningen och har brandmansyrket som pepp för mig själv när jag egentligen bara vill lägga mig på golvet i gymmet och dö. Men just nu så tror jag faktiskt att jag är lite för ung och lite för omogen fortfarande. Men ja, jag är smockfull av inspiration och jag känner mig för första gången i mitt liv målinriktad vilket känns sjukt coolt.
 
Jag är så nöjd över att jag for dit!!
 
HÄR har ni repotageet från NSD och HÄR har ni repotaget från kuriren
 
 
 

shopping

Kategori:

idag har jag storshoppat!!! köpte strumpor på H&M, fashön! såhär ser dom ut:

naaaaaaaaaaaaw asså!!

vart tog du vägen egentligen?

Kategori:I can't imagine my life without you

Kategori: Allmänt

 

.

Kategori: Allmänt

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag hämtade jag Anya tidigt från dagis och åkte med henne till stan, vi skulle köpa presenter till Pappa och Elin som har fyllt år. Vi hann med ett spontant biobesök, såg sammys äventyr på 3d.Vi hade största biosalen nästan för oss själva, bara två andra var där ehe :) filmens betyg då: efter halva filmen började Anya tjata på att den var dålig och ville gå.. haha! Hon tyckte att det var roligare att kolla i projektorn och springa fram och tillbaka längst stolsraden. välspendenderade 300 spänn!
 
 
Imorgon blir det brandinfodag på brandövningsfältet (yeeey!) och piteå för att vara med min soffa , åååh!
 
 

Den perfekta lilla svarta

Kategori: Allmänt

Kul at tjag hade skrivit ett helt inlägg med massor av text som bara försvann.. Orkar inte skriva om allt så jag fattar mig kort.
 
Har hittat en PERFEKT svart klänning på Zalando.se, har sökt ihjäl mig efter just en svart, enkel klänning att ha till galna strumpbyxor.
 
Men jag vet inte om jag ska klicka hem den eller inte , den är lite dyr. Får se!
 
 
Hur fin?!? ni hittar den  HÄR

:(

Kategori: Allmänt

Idag fick jag förresten se en död säl. Mitt hjärta blöder, ville bara gråta :( luktade illa gjorde den också :P Jävla naturhistoriska riksmuseum som ska köpa den. DÖ

Jeffrey campbell?

Kategori: Allmänt

Alltså, jag har sån beslutångest, ska jag eller ska jag inte investera i ett par jeffrey campbell kackelackor?
 
Ärligt talat så tycker jag att dom är fula, jättefula. Det har jag tyckt hela tiden och ALLA har dom. Och jag gillar inte att ha saker som alla andra har , tycker att det är lite väl grupptrycksoffer i det, att ha saker bara för att dom är populära.
 
Men det är något med dom som har fångat min uppmärksamhet den senaste tiden. När jag testade dom på en affär så upptäckte jag att dom är gryyyyymt sköna, och tillochmed verkar enkla att gå i. sen var det en häftig känsla att bli så mycket längre också ;)
 
Vi får se, dom är ju rätt dyra men jag har samtidigt råd. I övrigt så använder jag ALDRIG höga kackelackor eftersom jag alltid får skavsår från helvetet av det (vilket min syrras kompisar tycker är svinbra, dom får alltid ta över mina i princip oanvända)
 
I våras, när jag packade ner alla mina vinterskor och packade upp alla sommarskor, så tyckte jag så synd om mina klackar. Så fina, men som bara  blir ståendes på skohyllan och får pendla upp och ner mellan mitt rum och källaren, bara för att jag inte kan gå i dom. Så jag tänkte, att nångång så måste jag ju lära mig. Så jag gick ut på en långpromme i mina 15 centimetrare , tänkte att ska det vara så ska det vara. Det gick bra dom första kilometrarna, dock så slutade det med att jag fick ringa Elin och be henne hämta mig med sin cykel. Jag har aldrig haft så ont som då, mina fötter brann! det fanns inte ett enda ställe under foten som inte hade en vattenblåsa, som dessutom tog evigheter att läka, haltade flera dagar efteråt.
 
Så Elin fick ge dom till en kompis, och efter den dagen så lovade jag mig själv att ALDRIG med ha högklackor.
 
Okej, detta skulle bara vara ett kort inlägg om att jag funderar på att köpa ett par JC, men det spårade som vanligt..
 
 
 
 
 
 

Planer för helgen! åååh längtar

Kategori: Allmänt

först och främst:
FREEEDAG!!
 
 
Imorgon är det fredag, underbart! mitt schema är fullspäckad nästan hela helgen, imorgon ska jag först åka till porsön och tvätta kläder, tråååkigt! men då får jag ju även, förhoppningsvis träffa mina kära "sambo" vilket blir kul, saknar han! Sen ska jag åka till örnäset och hämta Ansky på dagis, gå med henne och hämta ett paket som äntligen har kommit (föll pladask för muminboden.se, en dag lyckades jag hålla mig innan det kliade för mycket i fingrarna... nåja, ska bli spännande.) och så ska jag och Anya ha en rejäl syskonmys dag. hehe, lär väl bli att vi bakar chokladbollar som vanligt.
 
OCH på lördag ska jag vara hela dagen på brandstationen på info dag för tjejer som funderar på att bli brandman, längtar ihjäl mig!!! När jag var liten så var mitt drömyrke att bli just brandman :) Jag är jätteförväntansfull och nyfiken verkligen, det ska bli så spännande, spricker snart! 
 
Sen när jag är klar där så hoppar jag på första bästa buss till piteå för att spendera natten med min pärla Sofie, som jag har saknat henne ♥ Jag skulle nog säga att hon är min allra tryggaste vän.
 

ÅÅÅH, förresten , idag är det ingen vanlig dag, nej för det är HANNAS FÖDELSEDAG!!! Grattis hjärtat!! Jag gillar egentligen inte att ge gratulationer annat än face to face men, när vi ses så ska vi fira dig ordentligt lovar jag ♥
 
 

nostalgi någon??

Kategori: Allmänt

 

(:

Kategori: Allmänt

 

MOOOOOT PORSÖN

Kategori: Allmänt

Alla mina kläder är i porsön, där jag typ bor, ibland. Men just nu är jag jäääättemycket hos Emil, och antal rena trosor har tagit slut för länge sen (kör på vända ut och in tricket u know)
 
Iaf, nu ska vi till porsön och hämta mer undisar till mig! trevligt va?
 
Emil är så hääääääääääääääär glad :)
 
 
Hejdå!

jag kokar!!!

Kategori: Allmänt

Alltså jag är så jävla jävla arg! Jag är så TRÖTT på allt rasist skitsnack på facebook. Folk startar olika grupper där andra visar sitt jävla samtycke genom att trycka på gillaknappen, jävla grupptrycksoffer vissa är!
 
 
Det aktuellaste just nu är ju detta med att sossarna har föreslagit böneutrop varje fredag, alltså EN gång i veckan. Ka-la-ba-LIK. Folk är som tokiga! Varför reagerar inte alla på samma sätt när det gäller kyrklockorna, så är mycket oftare än en gång per vecka?  Och vad spelar det för någon roll med lite böneupprop?!
 
Ni kristna, ni tror ju på samma gud som muslimerna , har ni glömt det?
 
Åh jag är så arg att jag inte ens får fram några ord hahah....
 
 vi kan gå vidare. Jag har 5 stycken facebookvänner som gillar gruppen "nej tack till moské i sverige" och hela 20 stycken som gillar gruppen "om den svenska flaggan kränker dig så kan jag hjälpa dig att packa" (bara namnet är ju så jävla töntigt)
 
 MEN!! Favvobloggaren ladydahmer har redan skrivit ett inlägg om det, och eftersom hennes budskap är till för att spridas , och för att hon prickar mitt i prick, så printar jag det istället;
 
 

Idag är det ingen vanlig dag...

Kategori: Allmänt

NEJ FÖR DET ÄR LILLIS FÖRDELSEDAG!! HURRA HURRA HURRA  ♥
 
Idag fyller alltså lillasyster Elin hela 17 år, galet!! i mina ögon kommer hon alltid vara min lilla bäbis.
 
Elin, om du läser det här så vill jag att du ska veta att jag älskar dig fett mycket. Du är min livs första bästa vän och du är en av de få personer som står mig allra närmast. Du är underbar, helt fullkomligt jävla underbar och fantasktiskt genomgó. Och du vet , att om nån är dum mot dig så ringer du bara mig, syrran fixar! eller hur? Puss puss puss söstra mi ♥♥♥♥♥