.

Torgny Segerstedt

Kategori: Allmänt

De fria fåglarna plöjer sig väg genom lufthavet. Många av dem når inte sitt fjärran mål. Det må så vara. De dör fria. De liknar på intet vis dem som sträcker på halsarna och kacklar vid mattråget och beklagar sig över "galningama". Så småningom kommer dessa kornätare att bli slaktade och uppätna. Så går det för de tama djuren. De löper aldrig någon risk och de mister alla chanser.

Tack Gud för att jag inte bor där längre

Kategori: Allmänt

Jag bodde ju ett tag med en kompis i hans studentlägenhet ute på Porsön. För ca. 2 veckor sedan så hämtade jag alla mina grejer därifrån och bosatte mig hemma hos mamma istället. OCH TACKA FAN FÖR DET!
 
I torsdags var det brand i tvättstugan, på fredagkväll hoppade tre personer på en hund och natten till lördag var det brand i köket. Allt detta hände alltså på/utanför porsögården 26, där jag tidigare bodde. Jag bodde dessutom i den korridor som tvättstugan och köket låg i.
 
Nu vaktas stället av ett vaktbolag och ingen får gå in dit utan tillstånd av polisen samt att man måste gå in med en väktare som övervakar.
 
Jag saknar inte detta ställe...
 
läs om händelserna :
 
 
 

När man ser saker ur andra glasögon så känns det inte lika hopplöst längre.

Kategori: Allmänt

Flytta -> Plugga upp betyg -> söka till utbildningar som startar på hösten -> FLYTTA TILL MINA DRÖMMARS STAD. Punkt.
 
Där emellan: Ta körkort - Jobba vid sidan om - Träna - Må bra
 
 

lördagsångest

Kategori: Allmänt

om mindre än två veckor går flyttlasset till Öjebyn. Öjebyn... Får sån jävla ångest när jag hör det det. Jag.Ska.Flytta.Dit.
 
Jag brottas med mina egna tankar. Ja, jag vill flytta dit. Eftersom jag behöver ett hem, ett ställe som är mitt. Ett ställe som jag kan ta det lugnt i. Eget ansvar. Ett hem, där alla mina grejer inte är i sopsäckar och flyttkartonger. Där ingen skriker på mig.
 
Nej, nej, nej, nej. Jag vill inte flytta till den blindtarmen, för jag ser inget liv eller framtid där. Jag vet inte vart jag ska ta vägen om jag flyttar dit, jag är rädd för att bli isolerad. Jag har inget jobb där, inga vänner, och främst.. Ingen familj.
 

Är det normalt att ha en sånhär ångest över att flytta? Varför känns det som alla val är så himla svåra? Jag känner mig värdelös och kass, för att jag ser allt som hinder isället för fördel, och för att jag alltid väljer den enklaste vägen.
 
/ avreagerar
 
 
 

Finaste tapeten i hela världen!

Kategori: Allmänt

Att jag är en sucker för mumin är ju inte direkt någon nyhet. Jag samlar på mig allt jag ser, bara där är i muminmotiv.
 
Första gången jag verkligen fick upp ögona för dessa underbara troll var faktiskt på en tapetaffär. En kompis hade köpt en lägenhet och skulle nu välja ut en fototapet. Jag stod och bläddrade i en katalog med "barntapeter" och där fann jag den, världens finaste tapet, mumin och snorkfröken som sitter och gosar. På den vägen är det. Jag har i och för sig inte tapeten (än, men det kommer) men jag har mycket annat i mumin, tex en kastrull.
 
Mumin är typ det finaste jag vet.  När jag funderade på att köpa Jeffry Campbell skor för 1700 kr så ångrade jag mig och köpte mumingrejer för 1300 kr istället, och var så himla nöjd över valet.
 
Iallafall, såhär ser den ut, världens finaste tapet:
Jag är kär! så himla fin och jag längtar ihjäl mig efter ett hem med den. vill ha den i varje rum typ, hehe.(Bild lånad från photowall.se)

,

Kategori: Allmänt


 

Mitt underbara hår!!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag måste bara säga , att fyfan vad jag älskar mitt hår. Är så glad över att jag har lyckats spara ut till min vanliga hårfärg. Ett år och några månader tog det, så himla värt Fattar inte varför jag började färga och ha mig med det från första början när jag redan hade så fin färg och kvalite. Så fort jag började leka kemist med det så sa det bara plopp så hade hälften av allt hår trillat av skallen, men nu är det äntligen, äntligen tillbaka, tjockare än någonsin. Aldrig mer hårfärg!
Helt sjukt hur snabbt hår faktiskt växer. Somsagt, ett år och några månader.
 
Några tips hur jag gjorde för att få ett friskt och fräsht hår:
 
1. HA TÅLAMOD, långt hår ploppar inte ut på en dag om ni trodde det
 
2. Köp shampoo och balsam från frisören, mycket viktigt. En annan sak som också är viktigt är att du ska
använd produkter som är anpassat för just din hårtyp. Glöm allt billigt skit du kan köpa på coop, i slutändan så går du plus på att lägga pengar på dyrare produkter, det gynnar både ditt hår och din plånbok. personligen så har jag sparat mycket pengar på att köpa dyrare produkter eftersom dom räcker i år och dar, typ. Ett tips om du vill komma billigt undan är att beställa storpack från internet. Det kan du spara många slantar på. tex DETTA erbjudande, dessa produkter skapar mirakel. (Bli inte chokade över priset, jämför det med storlekarna så förstår ni :))
 
3. Om ni absolut vill färga, använd då en toning som heter Color touch från wella. Den finns att köpa hos alla frisörer typ och den är superbra! Först och främst är den snäll mot håret, själv märkte jag jättestor skillnad mellan den och "vanliga" hårfärger. Sen så är den inte alls dyr, kring 130 kr vilket är normalpris för hårfärger, dessutom så är den jättedryg, räcker och blir över. Den tvättas ut sakta men säkert, vilket är bra för då får man inte en lika skarp utväxt (som ändå ska färgas över, right?). Kan varmt rekomendera den, var så nöjd när jag använde den.
 
4. Ha inte för bråttom när du tvättar håret. Mångar sköljer ut shampoot och balsamet på en gång. Istället för att göra det kan man göra andra saker under tiden, tex. Stampoonera- raka ena benet- skölja bort shampoot- på med balsam- Raka andra benet + vad mer ni nu rakar. skölj sedan NOGA ut det.
 
5. Var snäll mot ditt hår. Det säger sig själv att det blir skört om man plattar det varje dag. Släng upp det i en toffs istället, det är både snyggt och snällt mot håret. Eller varför inte i dount? Ett tips är att använda hårsnoddar utan metallfästen.
 
6. Borsta inte håret i onödan,
 
7. Nej, nej, nej, NEJ. Det går inte att låta bli att klippa det. Eller färga över det slitna. Om det vore så lätt.. A och O till långt hår att att först och främst klippa bort det slitna. Vad är det för idé att spara ut håret tills det är långt, om det slitna ändå klättrar? Då står du där med långt, slitet istället för kortare men fräsht. Du kommer ändå måsta börja om från början om du gör på det sättet vilket är slöseri på tid. Tidigare så klippte jag mitt hår i samma tackt som det växte, och nu behöver jag bara toppa igenom det ibland. Visst, jag hade såklart inte råd att springa till frisören en gång i månaden, men kanske  var tredje. kom ihåg att ju längre du låter det slitna vara kvar, desto mer slitet blir det. Det går inte att gena.
 
 

.

Kategori: Allmänt

PMS kärring

Kategori: Allmänt

Hej! Just nu sitter jag hemma hos pappa och är jävligt bitter och surig. Jag blir sur på mig själv över att jag sitter i norrbotten och ruttnar samtidigt som jag håller på att bubbla sönder av lusten att göra spontana saker. På måndag så ska vi åka till Öjebyn och kolla på två lägenheter. Får lite ångest, Öjebyn?? Här sitter jag och tycker att Luleå är lika litet och instängt som en grav och så söker jag mig till en by som är lika stor som blindtarmen inom mig. Fanfanfanfan.
 
Min dag har varit bra, vaknade tidigt på morgonen av mig själv, pigg och glad och full av energi. Det händer typ en gång vart hundrade år. Sen ringde jag lite samtal, intresseanmälde mig på lägenheter och stack iväg på teoriplugg+ körlektion. Duktig idiot!
 
Körlektionen gick jättebra idag igen, tycker att det är så roligt att köra!
 
Vid fyra hämtade jag Ansky på dagis. Vi for och handlade på coop och sen lagade vi mat tillsammans, korv och makaroner. Hon åt som en fullvuxen häst haha! Lagade mat i den bedömning att hon åt ca. 30 % av maten och att jag kunde ta resten. En normalstor potion för en fyraåring helt enkel. Men hej sa det bara, så blev det helt plötsligt jag som fick domdär 30 % istället, hehe.
 
Nyss när jag satt på skithuset så bläddrade jag i en av pappas alla miljoner kataloger (han har kataloger till typ allt inne på toan, teknikmagasinet, jula, biltema, kjell & co osv. Är så lik han på det sättet, samlar ju på dassböcker. Kul att jag har samma bajarutiner som han och kul att jag sitter här och nu och redovisar dom)
 
Iaf, jag bläddrade i julakatalogen och fann denna vackra skapelse:
 
 
Hur frän är inte denhär?!?! En cykel och shoppingkärra kombinerat i ett, vill haaaaa!!! hahaha förstår ni vilken syn, att komma crusandes i dendär på kärringhojen, koppla lös den och dra in på typ H&M och shoppa tills kortet blöder, packa ner allt i den och rulla hem igen. Tror till och med att Anya ryms i den så det vore ju jättebra!!

Day 07 - Your zodiac sign and if you think it fits your personality.

Kategori: Allmänt

Kräftan;
 
Från 22/6 till 22/7. Kräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnestämningar kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att vissa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar. Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé. Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida. Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner. Lämpliga yrkesval: Allt där de får sköta andra, ex. sjuksköterska, lärare, kurator, eller yrken som har anknytning till sjön, ex. fiskare.
 
Känsligaste kroppsdel: Bröstkorg.
 
Kräftans bra egenskaper
Starka föräldrainstinkter
Vänlig och omtänksam
Mycket romantisk och sexig
Ekonomiskt och huslig
Har en livlig fantasi
Är tillgiven, trogen och beskyddande som partner
 
Kräftans mindre bra egenskaper
Hyperkänslig och lättstött
Ganska ombytlig och lynnig
Osäker och slarvig
Kan bli en klängranka
Hemlighetsfull och sluten
Kan vältra sig i självömkan
 
Blogg.se tjorvar SOMVANLIGT så ni får stå ut med minimala radbyten: Oj, detta blev ju jättelångt haha. Alltså, om det är någon beskrivning som passar bra in på mig så är det faktsikt denna, som stämmer till större del. Jag tror att dom som känner mig bättre också tycker att det mesta passar in på mig. Men jag är så jävla trött så nu ska jag sova, körlektion imorogn :)

Dubbelt upp

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte bara haft en utan hela två körlektioner, och jag fick köra i trafiken :D Svinkul!! Förlorade min Bergnäsbron-oskuld, var så nervös att jag höll på att baja på mig, men det gick bra. Längtar så mycket tills jag är färdig mid körkortet :)
 
 
 

Day 06 - Write 30 interesting facts about yourself.

Kategori: Allmänt

Hej! varning för jävligt ointressant läsning, jag är rätt tråkig faktiskt :)
 
1. Jag är den enda vänsterhänta i min familj
 
2. När jag var liten så var jag helt övertygad om att det en dag skulle växa ut en snopp på mig.. hahah!
 
3. Första gången jag körde bil var jag fyra år. Pappa hade parkerat bilen utanför lägenheten och skulle bara springa upp och hämta en sak. Vägen framför bilen var en liten sluttning. Brorsan och jag fick för oss att dra ner handbromsen och ner rullade bilen. PANG sa det , så hade vi krockat med en sten. ooops :)
 
4. när jag var liten så var jag jag en riktig klätterapa. Man hittade mig mest troligt i toppen ett träd eller på mormors tak. Höjdrädd har jag aldrig varit.

5. Jag har en tendens att bli "besatt" av saker, som min pojkvän uttrycker det. Har jag börjat med en sak så fastnar jag verkligen för det. Tex. saker jag äter. Just nu är de isglassen calippo pch mumingrejer.
 
6. Min absoluta hatfärg är beige. Urk.
 
7. Jag har så länge jag kan minnas samlat på dikter och citat. Personligen har jag svårt att formulera känslor och åsikter på ett bra sätt så jag brukar hitta dikter och citat som gö det åt mig istället. Därav alla weheartit bilder som man kan se här på bloggen.
 
8. Mitt minne är lika dåligt som en senil tants minne. Jag har jättesvårt att minnas detaljer, siffror osv. När jag var liten hade jag ett jättebra siffreminne, mindes alltid mina kompisars/syskons kompisars telefonnummer, deras föräldrars nummerplåtar osv. Fattar inte vart det minnet har tagit vägen...
 
9. När jag gick i högstadiet så satte jag och en kompis dit två tjuvar som hade gjort inbrott på skolan.
 
10. Fötter är typ det äckligaste jag vet.
 
11. Jag är världsbäst på att rensa avlopp!
 
12. .... och jag har aldrig varit en "fin i kanten tjej". Jag gillar att ta i med näbbar och klor och har svårt för att äcklas av saker. I alla tider har det varit jag som fått torka upp spyor osv. hemma.
 
13. Något som jag inte heller är rädd för är ormar och spindlar/kryp. Min minsta lillasyster tycker att jag är coolast i världen eftersom jag höll i en stor orm i Thailand en gång.
 
14. Jag är lite av en ensamvarg. Jag gillar att ibland vara för mig själv, instängd i ett rum, bara göra saker jag känner för att göra.
 
15. Jag är väldigt ansvarsfull av mig när det gäller att hålla reda på saker. Jag kan räkna med en hand saker jag har tappat bort under mitt liv, och då blir det fingra över.
 
16. Jag älskar att krama om männiksor som jag tycker om/har saknat! Ett tecken på om jag gillar en person eller inte är om jag kramar den. Ibland blir vissa jättepaffa över att dom får en kram istället för ett vanligt hej. Till exempel kuratorn som jobbade på min gymnasieskola. Han är bäst! världens trevligaste och alltid lika glad över att se en.
 
17. Jag har min vanliga hårfärg. Kanske inte så jättespeciellt men oj, vad jag har kämpat med att få den. Som tur är så växer mitt hår relativt snabbt. Lite mer än ett år tog det för mig att spara ut till min vanliga hårfärg, och då är det ändå inte jättekort heller. 
 
18. Min favvogenre på filmer är exorcism. Gissa någon som får välja film ytters sällan?
 
19. Jag älskar Kenny Starfighter! kommer ni ihåg den serien? Den sändes på tvåan för väldigt, väldigt många år sedan. Nu finns alla avsnitten på youtube.
 
20. Större delen av min släkt har jag dålig kontakt med, både på mamma och pappas sida. Släktingar är något man föds med, vänner väljer man själv. Jag har inte valt min släkt och jag tycker att vissa av dom är riktigt pantade, därför avstår jag att ha kontakt med dom. Nu gäller detta långt ifrån alla, de flesta har det bara blivit som så att vi inte har någon kontakt, helt enkelt. Rent generellt så har jag bättre kontakt med släkten på pappas sida, och det är alltid ett kärt återseende att träffa dom. Min favvosläkting är på delad förstaplast farbror Tommy och hans fru Annica, världens underbaraste! väldigt omtänksamma och framgångsrika personer som älskar livet. Ser mycket upp till dom.
 
21. Mina syskon betyder jorden för mig. Med handen på hjärtat så skulle jag inte tveka en bråkdels sekund och offra mig själv för att rädda dom. Jag hade inte velat leva en enda dag utan dom. För mig, är dom meningen med livet.
 
22. Jag har opererat en gång. I munnen. Det roliga är att jag hade jättesvårt att få i mig det lugnande medlet, eftersom jag har svårt att "bara svälja" saker jag tycker är äckligt. Så dom fick bedöva min mun och tunga först, men det hjälpte inte. Det slutade med att jag efter många om och men fick i mig en fjärdedel, sen gav dom upp och påbörjade operationen. Jag var helt groggy efteråt så nån större dos hade inte behövts hur som helst.
 
23. Jag besöker kyrkogården regelbundet. Tanken av att mina släktingar ska ligga ensama i mörkret tar kål på mig, så jag försöker se till så att dom alltid har ljus tänt hos sig.
 
24. Jag är jätterädd för sprutor och kanyler. Allra värst är insulinpennor. Urk. klarar inte av att ens se dom ligga framme. Det värsta tänkbara för mig är att bli stucken/se någon bli stucken på fingret, i magen, låret eller hårbotten. jag är en sån person som tvärvägrar att ta vaccin och vissa gånger har jag blivit nekad vård eftersom jag har velat ta blodprov i armvecket istället för fingret.
 
25. Om jag fick välja en superkraft så skulle det vara att hoppa i tiden. Tänk er att göra ett besök i dåtiden, då man var liten. Återuppleva saker som numera är fina minnen som står en nära hjärtat. Jag skulle även vilja prata allvar med mig själv. "kära sextonåriga jag, var stark, det kommer att bli bra". Jag skulle ge mig själv en stor varm kram och berätta för mig själv att jag inte är så ensamen som jag tror. Jag skulle även säga åt mig själv att jag ska börja våga lita på mig själv och min magkänsla, och så skulle jag säga åt mig själv att ta vara på tiden med min farmor och mormor. Jag skulle säga ,att bara för att det känns som att dom är odödliga, så är det inte så.
 
26. När jag var liten så ville jag inte ha bilkörkort, nej, jag skulle köra motorcykel. Än idag är jag inställd på att jag någongång ska ta motorcykelkörkort.
 
27. Jag är en riktig nattuggla! (och tjuvsovare) Det är på natten som jag är allra mest produktiv. Om ajg ska plugga till något, så gör jag det på natten. Om jag ska söka jobb och skriva personliga brev, så gör jag det på natten. Jag passar tveklöst bäst inom nattjobb.
 
28. Idag är det första natten på flera veckor som jag ska sova utan Emil. Känns jättejobbigt att inte somna i hans famn och känna hans kroppsvärme. jag saknar honom något enormt...
 
29. På tal om Emil. Fyfan vad jag älskar honom. Det har varit up and downs i vårat förhållande och jag är så lycklig över det, eftersom det visar att det är starkt och värt att kämpa för. Han är finast i världen.
 
30. Nu jävlar är jag trött på den här listan som inte blev ett piss intressant. HEJDÅ haha :)
 
 
 
 
 
 

Näsan mitt i boken

Kategori: Allmänt

Hej! jag och Emil vaknade jääättesent idag, halv två närmare bestämt. Ångest! Hela dagen har jag pluggatt körkortsteori, ligger lite efter i det så nu jävlar måste jag skärpa mig. Det är ju de många gör fel när dom ska ta körkort, att dom bara fokuserar på själva körningen och skjuter upp teorin till dagen före provet, vill verkligen inte att det ska hända mig.
 
Angående en annan sak. Boende. Det börjar bli lite kritiskt nu, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Flytta hem till morsan= en mycket tillfällig lösning som innebär massor av bråk samt noll rutin. Låter inte särskilt lockande. Bo med kompisen i Porsön, där alla mina saker är= Funkar inte. Vi stör varandra väldigt mycket och det funkar bara inte. Ska hämta mina grejer så snart som möjligt. Bo hos Emil som jag har gjort i nån månad nu= känns jävligt taksigt mot hans föräldrar. Emils pappa är sjuk och behöver lugn och ro omkring sig. Det är inte deras fel att jag "inte har något hem".
 
Så vad gör man. Jag står tvåa på en lägenhet i Öjebyn. vi ska åka och titta på den snart och OM vi får den så tar vi den. Den är stor och billig, men läget är inte det roligaste. Däremot så får vi flytta in i den snart om vi får den, första december för att vara exakt och det är lätt att pendla både till piteå och luleå om man bor i Öjebyn. Det känns som att det bra väger tyngre än det dåliga och man måste ju prova på saker. såååå :)
 
Hur jag gör med mitt gymkort om jag får lägenheten vet jag inte. Fan, vill inte säga upp det, älskar mitt gym... åååh det är jobbigt att bli vuxen..
 
Menmen, jag ska bara ta mitt körkort sen är jag FRI. Längtar!!
 

Att ha levt med ett dolt handikapp större delen av sitt liv, helt i onödan

Kategori: Allmänt

Som jag har nämt tidigare så har jag problem med mina trumhinnor. Efter några öronimflamationer som jag hade som liten så har jag haft ett ständigt krasselljud i mina öron, något som stundvis har varit otroligt jobbigt och påfrestande, speciellt när jag vart förkyld. I vanliga fall har det varit överkomligt, det har liksom blivit en del av mig. Men så fort jag har blivit minsta förkyld ökade problemen jättemycket, det lät högre och mycket. mycket mer. tilloch med andra kunde höra dom om dom lyssnade mot mitt huvud, och då hörde dom inte ens en bråkdel av det jag hörde i skallen. Det allra värsta för mig med att bli förkyld har aldrig varit att det är jobbigt att hosta eller så, utan jag har alltid vetat att mina trumhinnor kommer leva ett eget jävla liv som innebär svårt att sova delux.
 
Även min balans har påverkats av detta, jag har svårt att stå still rakt upprätt, jag har lät för att bara tippa och jag lutar mig ofta mot väggar och sånt istället för att stå själv.
 
Jag har pga. detta haft svårt att koncentrara mig och uppfatta vad folk sagt, för mitt i deras meningar har jag hört KRASCH KRASCH. Vet inte hur många gånger i mitt liv jag har sagt "va??" pga. det.
 

I alla år har folk sagt till mig att "det går över", "du är påväg att bli sjuk, ta på en mössa så löser allt sig" yada yada. Tillslut blev jag trött på att ränna till skolsystern för det enda hon hade att säga var att jag inbillar mig. (din jävla kossa)
 
Så jag har gått år ut och år in och trott att det är som vanlig tinnitus, något som inte går att göra något åt.
 
Varje gång jag har blivit förkyld har jag lovat mig själv dyrt och heligt att när jag blir frisk så måste jag kolla upp det här. Men ni vet hur det är, saker blir lite bättre och man skjuter på det.
 
Förra veckan blev jag trött på mig själv, trött på att jag bara skjuter upp saker och ting. Saker som gör mig illa. Så jag ringde till vårdcentralen och fick en tid, en vecka senare.
 
Idag var det dags. Jag for dit utan några som helst förhoppningar på att det gick att rätta till, utan jag ville mest ha det svart på vitt, att det var något jag skulle tvingas acceptera och leva med. Det var ju de alla hade lärt mig hittills.
 
Doktorn kikade i mina öron och såg snabbt att mina trumhinnor gick inåt iställer för utåt. Jag höll på att pinka på mig, han såg vad felet var! Ni anar inte känslan av att tillslut få bekräftelse, nån som säger annat än att det är inbillning.
 
Jag förstod inte så mycket av det han beskrev. Men mycket riktigt så berodde det på att jag hade haft öroninflamation som liten. Han berättade att eftersom den går inåt isället för utåt så bildad det ett undertryck i örontrumpeten, och det är därför det krasslar. Detta + att jag har.. eh få se nu.. Trånga gångar mellan näsan och öronen , vilket inte gör saken bättre. Han upptäckte även att jag har en polyp i vänsta näsgång, och den jävlen har troligtvis suttit där och ruttnat i flera år och gjort att jag har haft lite svårare att andas genom näsan (andas alltid genom munnen, förstår varför nu) Snott luktsinne har den också gjort men det gör inget eftersom den enda lukt jag i princip är i kontakt med är Emils fisar och dom vill man känna av så lite som möjligt :) läs mer om polyper här , orkar inte förklara vad det är för jag vet knappt själv :)
 
Behandling då. JA, för det går nämligen att behandla. Höll på att börja grina när han berättade de. Den är så enkel som att jag ska knarka kortisonspray i några månader, och det ska då behandla både polypen och mina ihopsjunkna trumhinnor. Blir det inte bättre så kanske det blir tal om operation men förhoppningsvis så ska det inte behövas.
 
Min glädje går inte att beskriva, jag är SÅ GLAD över att det finns en behandling, för jag trodde verkligen inte det. Samtidigt är jag såklart bitter. Tanken av att jag har gått i alla år med detta problem, som har påverkat mig så pass mycket som det faktiskt har gjort, när det fanns en så enkel lösning på det, men som jag inte fick ta del av eftersom ingen vuxen trodde mig. Tvi dom.
 
Men jag är så glad så ni anar inte. Nu kan jag bara vänta och hoppas på resultat. Är nästan lite rädd. Hur låter världen utan krassel i skallen? Det känns nästan lite kusligt men jag antar , att om jag kunde vänja mig vid ett liv med krassel, så kan jag även lära mig ett liv utan. Jag längtar!
 

Halloween 2012

Kategori: Allmänt

Och så var Halloween över för iår. Jag och Emil åkte till Piteå och spenderade helgen med Sofie och Tim. På fredagen blev det förfest och utgång, som tyvärr inte slutade så jättelyckat. Men jag hade kul ändå, hade nog vart roligare om vi skippat utgången och stannat på förfesten istället :)
 
Lördag och söndag spenderades med att bara vara. Jag och sofie tog en promenad och pratade om saker som jag bara kan prata med henne om. Fina underbara vän, världens bästa. Hatar att hon har flyttat till piteå.
 
Helgens absoluta höjdpunkt var ändå när jag av en ren slump träffade herr och fru Lindström. Underbaraste människorna på jorden, typ. Tycker så mycket om er! ♥
 
Önskar verkligen att jag hade hunnit träffa Jensan och Amanda också, men det finns fler tillfällen :)

 lite bilder i en jävligt ramdom ordning:


Min kossa♥

Under förvandling, innan mitt hår blev orange

Traditioner är till för att följas! varje gång jag och Soffan festar med varandra så kör vi all in på piggelindrinkar. MMMM! supergoda och superfarliga, efter första drinken ser man dubbelt.
Lilla myyyy och en... eh.. Sur snut.


jenta mi♥

Haha, den här bilden är ett mysterium! Varken jag eller Sofie har någon som helst aning VARFÖR hon har toapapper hängandes på axeln?!

;)

Kategori: Allmänt

Nov. 02, 2012

Kategori:aj lav jo mest

Kategori:

happy halloween

Kategori: Allmänt

Imorgon ska vi fira halloween i piteå. ser så mycket fram emot att supa skallen av mig med träffa min favvotjej Sofie♥  Halloween är typ det roligaste jag vet, av alla högtider på åter så är halloween men absoluta favorit.
 

Men iår känner jag mig så himla otaggad på att klä ut mig. Mina kläder suger och jag har knappt bestämt mig för vad jag ska vara så jag funderar på att bara vara mig själv. Oppa becca style, liksom.
 

jag har två alternativ när det kommer till utklädnader. Antingen är jag lilla my med en för mörk röd klänning och orange hår (vilket jag inte alls kommer känna mig fin eller bekväm i) eller så ska jag vara en french maid med ett förkläde som jag måste sy själv ( kan ju inte påstå att jag är invigd i syvärlden.)
 
 
eller så är jag bara mig själv somsagt. Det är de jag känner för allra mest faktiskt..